Na een uitgebreide vervolmakingscursus “perceptiemanagement”, is het tijd geworden de draad weer op te pakken. Tot ergernis van enkele, tot groot jolijt van velen.

Onlangs werd mijn aandacht getrokken door een groepje wandelaars (Kadodders?) die een (reclame-)bord, aangebracht op een veiligheidshekken in de Leylandstraat, druk stonden te becommentariëren. Eén sportieveling wist het zeker: “De burgemeester heeft dat hier laten ophangen om ons extra te pesten en uit te lachen!” Het is inderdaad vreemd (maar ook een beetje grappig) dat een reclamebord van de grootste zwembadbouwer van het land, het hekken “siert” rond de afbraakwerken van het zwembad. Werken die worden uitgevoerd door het bedrijf Van Loo… Maar de commentaren gingen nog verder. Het ging dan over de afbraak van de sporthal. “Belangenvermenging” riep de één, “een hulpprogramma voor een andere sporthal”, riep iemand anders. Gevraagd naar mijn commentaar riep ik heel luid: “Marie-Jeanne!”

Jan Kadodder